Financiële actie 2019 Financiële actie 2019
Op 1 september start de financiële actie 2019 CS PPN van de Roemenië-werkgroep. Evenals voorgaande jaren liggen dan in beide kerken de enveloppen weer klaar voor bezorging door vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat er vrijwel geen port betaald hoeft te worden voor de bezorging van de enveloppen zodat alle giften vrijwel geheel in Roemenië besteed kunnen worden.
Alle giften, groot en klein, zijn welkom. De afgelopen jaren lag de opbrengst steeds rond de €5800,- een bedrag waar we als gemeente trots op kunnen zijn. We hopen ook dit jaar weer op een mooi resultaat.
U kunt uw gift d.m.v. de meegezonden acceptgirokaart overmaken of rechtstreeks storten op rekening NL46RABO0312859147 t.n.v. Roemeniëwerkgroep, financiële actie 2019. Samen kunnen we er ook dit jaar voor zorgen dat de bestaande projecten in Roemenië door kunnen gaan en er ook nieuwe projecten kunnen worden gesteund. Alle gevers alvast bedankt! Via Kerk op Weg zullen we u op de hoogte houden van de bestedingen, zodat u weet wat er met uw giften gerealiseerd wordt.
De actuele projecten:
Mineu
Het dak van de kerk in Mineu is geheel vernieuwd. Er zijn nieuwe houten singles aangebracht, een kostbare authentieke dakbedekking. We ontvingen foto's van het resultaat.
Hierop lijkt het dak kleiner dan het in werkelijkheid is. De kerk wordt inmiddels weer ingericht en zal daarna weer in gebruik worden genomen.
Vechea
In Vechea worden de plannen om een huis te verbouwen tot gemeenschapshuis met overnachtingsmogelijkheden verder uitgewerkt. Zodra er een of meerdere offertes beschikbaar zijn, zullen de haalbaarheid van de plannen en de termijn waarop de plannen uitgevoerd worden, inzichtelijk worden.
Grindeni
Ds. Köblös Lehel bedankt ons (en hiermee de gemeenteleden van onze gemeente) voor alle steun die ontvangen is. Voor het vernieuwen van het dak van de pastorie en het creëren van overnachtingsmogelijkheden in de pastorie is door ons eenmalige steun toegezegd. Zonder onze steun was het plan voor de verbouwing van de pastorie niet haalbaar geweest, aldus ds. Köblös Lehel. Gezien alle activiteiten die nu al georganiseerd worden in het nieuwe verenigingsgebouw vertrouwen wij er op dat de activiteiten nog zullen toenemen als er ook in Grindeni overnacht kan worden door (eugd)groepen.

Namens de Roemenië werkgroep, Henk van Oenen
 
terug