Kerstmarkt 13 december Kerstmarkt 13 december

Op vrijdagavond 13 december is er van alles in en om de Grote Kerk te doen: de gezamenlijke kerken van Dalfsen – het zogenoemde Platform Evangelisatie Dalfsen - van 16.00 uur - 21.00 uur staan met een kraam op de Kerstmarkt. Te midden van alle moois en lekkers wat er geboden wordt, wordt men uitgenodigd na te denken over de betekenis van Kerst. Er zijn miniboekjes ‘Kerst is een wonder’ en boekenleggers en er wordt een leuke attentie aangeboden. Ook zijn er Bijbels in verschillende talen voor mensen die zelf niet een hebben. De tekst boven de kraam kan een mooie aanleiding zijn voor gesprek: ‘Opnieuw geboren?’ Er is koffie, thee en limonade en leden van de verschillende kerken zorgen voor zelfgebakken cake en koek.

Vlak in de buurt is de Levende Kerststal te bewonderen met Jozef, Maria, het kind Jezus, engelen, herders en wijzen/koningen. Het verhaal van Jezus’ geboorte zoals het in de Bijbel staat wordt daar uitgebeeld.

De Grote Kerk is die avond open van 19.00 – 21.00 uur. Men kan er een kopje koffie kopen en genieten van verschillende optredens:
19.30 uur gezamenlijk R.K. heren- en dameskoor.
20.00 uur Forever Young met o.a. Dona Nobis, Once in royal Davids City, The Rose en Mary’s little Boychild.

Onder de toren van de kerk is 0529-Unites aanwezig: de jongeren die volgend jaar naar Roemenië gaan naar Casa Ana, het inloophuis voor zigeunerkinderen. Er zijn spulletjes te koop, waarvan de opbrengst naar Casa Ana gaat. Bovendien kan men een kaarsje aansteken voor een van de kinderen van Casa Ana. Er worden ook kaarten uitgedeeld om een ander mee te bemoedigen en zo ‘om te zien naar elkaar’ in deze decembermaand.

Meer info: Jan en Sietske Kramer 0529-434203 of of Hermy Bredewold 06-27259807 of