Lezing "Betekenis- en zinvol leven" ds. H. Schipper Lezing "Betekenis- en zinvol leven" ds. H. Schipper


Op Beleefmee.nl is een mooi en aansprekend betoog van ds. Hans Schipper te vinden met als titel: Betekenis- en zinvol leven. Dit betoog was een onderdeel van het programma van ‘Positief ouder worden’; het symposium van SAAM welzijn op 26 maart in Trefkoele+.

Klik hier voor een impressie van deze lezing.

SAAM welzijn gelooft in een inclusieve samenleving waarin ook ouderen mee kunnen blijven doen, zich gekend, gezien en gewaardeerd voelen. Ds. Hans Schipper: “Van ouderen wordt eigenlijk niets verwacht. Het advies is: doe maar kalm aan. Wat zoiets betekent als: doe maar niks, vermaak je maar. De vitale ouderdom, zoals die er nu is, bestond vroeger nog niet en de samenleving is nog niet mee veranderd met de stijgende levensverwachting”, laat hij in zijn lezing weten. “De samenleving doet dan aan ouderen eigenlijk weinig suggesties hoe zij hun bestaan dan vorm kunnen geven. Ouderen moeten zelf maar uitzoeken welke betekenisvolle rol nog voor hen is weggelegd. Gelukkig slagen veel gepensioneerde ouderen er zelf heel goed in hun tijd zinvol en naar tevredenheid in te vullen!”

Breng Beleefmee.nl eens een bezoekje
Beleefmee.nl bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder lezingen, muziek, meditaties met gebaren, het natuurprogramma ‘Gaaf’ en ‘Denk eens mee…’; een programma waarin levensvragen worden gesteld die prikkelen tot nadenken. Elke categorie geeft op eigen wijze informatie over geloof en kerk of biedt ontspanning. Beleefmee.nl is, evenals Opkijken.nl, onderdeel van LPB media (voorheen Luisterpost|Bralectah). Op Opkijken.nl is allerlei materiaal te vinden voor het werk in de kerk of persoonlijke geloofstoerusting.
terug