Project veertigdagentijd en Pasen 2019 Project veertigdagentijd en Pasen 2019

Een nieuw begin
Pasen is het feest van het nieuwe begin. We zien het buiten in de natuur: in de lente wordt alles weer groen, alsof de wereld opnieuw begint. Ook in de Bijbelverhalen gaat het over een nieuw begin. Steeds opnieuw wordt in de Evangeliën verteld dat Jezus mensen een nieuw begin laat maken. En als het donker aanbreekt over zijn eigen leven, als Jezus gekruisigd wordt en sterft, laat God hem opstaan uit de dood. Dat is een nieuw begin voor Jezus zelf en voor ons allemaal. God zal altijd een nieuw begin maken, zelfs na de donkerste nacht.

Hoe kun je een nieuw begin maken?

Een nieuw begin is mooi, maar je moet er wel wat voor doen. In de weken voor Pasen gaan we met de kinderen oefenen: we doen dingen die nodig zijn om een nieuw begin te kunnen maken. Elke week krijgen de kinderen een ‘beginnersdiploma’. Op dat diploma staat een vaardigheid. De vaardigheden zijn tegelijk de thema’s van de verschillende zondagen.

Verhaal Julia en Stef
Er zijn zeven beginnersdiploma’s, voor elke zondag één. Naast de ‘beginnersvaardigheid’ staat op het diploma steeds een illustratie van twee kinderen: Julia en Stef. Zij mogen op een stuk grond in de buurt een nieuwe tuin aanleggen. Dat is een mooi nieuw begin, maar ze moeten er heel wat voor doen! Aan de hand van wat Julia en Stef meemaken kunnen ook de kinderen en volwassenen in de kerk nadenken over hoe zij een nieuw begin kunnen maken.
De verhalen over Julia en Stef zijn bedoeld als een korte opstap naar het thema en Bijbelverhaal van de zondag.

Ook is er weer een projectlied;
Voor Dalfsen is het een ander lied dan voor Oudleusen.
U vind het op de kerkgroet.