Veertigdagentijd Veertigdagentijd

Wij gaan op Weg naar Pasen – Protestantse Gemeente te Dalfsen   #ikbenervoorjou

Op weg naar Pasen met Lotje en Rainbow.

De Kindernevendiensten hebben een gezinsboekje Levensweg rondgebracht. Op iedere donderdag wordt het verhaal uit dit  boekje verteld door Lotje, samen met Rainbow (de duif).
In de Veertigdagentijd leven we toe naar Pasen. Met dit  gezinsboekje kun je daar elke dag aandacht aan besteden met verhalen, spelletjes en nog veel meer.
Het centrale thema is ‘Levensweg’. Jezus ging op aarde een weg van vreugde, maar ook van verdriet. Met Pasen vieren we  dat zijn weg niet eindigde in de dood: God maakte een nieuw begin. Zijn levensweg is nooit afgelopen!
Dus iedere donderdag een verhaal op de website van Lotje en Rainbow. Kijk en luister je mee? www.pgdalfsen.nl en op Facebook.

Paaschallenge

Stel je voor dat je in een tijdmachine kan stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit middenin het verhaal van Pasen.
De PaasChallenge van 2021 is een coronaproof QR-codespel waarbij deelnemers in groepjes van twee personen (of meerdere personen mits uit één huishouden) mee kunnen doen. Even weg van je beeldscherm, Pasen beleven op een fysieke en uitdagende manier.
De PaasChallenge 2021 is geschikt voor iedereen, alle leeftijden kunnen meedoen. Wel is het speciaal geschikt voor tieners in de leeftijd tussen 10 en 18 jaar. Het spel is voor iedereen goed te spelen zonder voorkennis.
Aanmelden bij hermybredewold@hotmail.com / 06-27259807

Avondgedachten over de ‘ Ik ben’ -uitspraken van Jezus

Het pastoresteam gaat tijdens de 40-dagentijd ‘avondgedachten’ in de Grote Kerk houden. En wel op de woensdagavonden van 19.00-19.15 uur. Een meditatief moment dat digitaal uitgezonden zal worden. Leidraad zijn de ‘Ik ben’- woorden van Jezus in het Johannes-evangelie. De gedachte hierbij was om de kerk tot 20.00 uur open te stellen voor enkelingen die even de kerk willen bezoeken. Echter, vanwege de strenge lockdown (tot 2 maart) is deze openstelling vooralsnog niet mogelijk.
Deze avondgedachte wordt afgesloten op Palmpasen vanaf 16.00 uur rondom de Grote Kerk met als thema #ikbenervoorjou. Dit sluit aan bij de landelijke Passion, welke in de stille week plaatsvindt.

17 februari 19:00 uur Hans Schipper
`Ik ben het brood dat leven geeft` (Joh 6:35)

24 februari 19:00 uur Hermy Bredewold
`Ik ben het licht van de wereld`