DEELPAKKET DALFSEN


ONTWIKKELING

Nu de jaarlijkse aan- en afmeldingsperiode  voorbij is, kunnen we de balans opmaken voor het komende jaar. De laatste twee jaar hadden we rond de 100 adressen. Dit jaar beginnen we met ruim 80 adressen. Op het eerste gezicht lijkt dit vreemd in een tijd waarin alles duurder wordt en de energiekosten menigeen boven het hoofd groeit. We zagen dat aankomen toen de Voedselbank in oktober de normen om voor hulp in aanmerking te komen met 15% verlaagde.  Deelpakket hanteert als norm dat het vrij besteedbaar inkomen tot 10% boven de norm van de Voedselbank mag liggen. Daarnaast hebben een aantal mensen een baan gekregen of zijn meer gaan werken. Kortom het feit dat we nu iets minder adressen hebben, is geen teken dat hulp niet meer nodig is. In tegendeel een nieuwe groep dient zich aan: mensen, vaak tweeverdieners, met een normaal inkomen en torenhoge lasten.  Bij de nieuwe aanmeldingen komen we dit regelmatig tegen.

HOE AANMELDEN?
Kent u mensen in uw omgeving die het financieel niet meer trekken? Wijs ze dan op Deelpakket. Met appje naar 06 – 57 07 42 43 of e-mail naar deelpakketdalfsen@outlook.com nemen wij contact op voor een kennismakings- en intakegesprek.

SUPPORT BLIJFT NODIG
Elke 3e dinsdag van de maand wachten onze adressen op hun pakket. Dus support blijft nodig met geld of houdbare levensmiddelen. Uw gift kunt u o.a. overmaken op IBAN nr. NL66 RABO 0312 8068 92 t.n.v. diaconie van de Protestantse Gemeente Dalfsen o.v.v. Deelpakket Dalfsen

Laat we de producten nog eens op een rijtje zetten:
Houdbare melk     Thee    Pastaproducten (macaroni etc.)
Frisdrank   Koffie   Rijst
Vloeibaar wasmiddel   Tomatenpuree (puur)   Ontbijtproducten (muesli etc.)
Kant-en-klare wraps of pannenkoeken               Groenten in blik of pot                   Broodbeleg
Bloem   Vis in blik    Koeken
Olie   Verzorgingsproducten   Gelatinevrije snoep
    (zeep/shampoo etc.)   Chips

W.J. Lubbers
Coördinator Deelpakket Dalfsen
 
terug