Groene Kerk 'Wist u dat'

“GroeneKerk PG Dalfsen”
We zijn Groene Kerk om duurzaamheid in het hart van ons kerk-zijn te brengen.
Om niet de mens centraal te blijven stellen, maar Gods liefde voor heel de schepping.
Als kerkelijke gemeente kunnen we elkaar inspireren en ondersteunen om dit in de praktijk handen en voeten te geven.

Wist u dat er allerlei ontwikkelingen op de Groene Hof/sociale moestuin, zijn waar wij u graag even in willen bijpraten. De oogst overtreft al onze verwachtingen: courgettes in diverse maten, verschillende soorten bonen, aardappels, frambozen en de onovertroffen dahlia’s zijn er in overvloed. Met 18 tuinders kunnen we heel wat aan!

Het project “Samen eten” heeft inmiddels drie keer plaatsgevonden met gemiddeld 25 mensen. Er wordt volgens de deelnemers heerlijk gekookt met groenten van de Groene Hof.

Intussen gaan we samen met Deelpakketten onderzoeken of een aantal gezinnen behoefte aan hebben  aan verse groenten.

Na de zomervakantie gaan we met leerlingen van groep 5 van de basisschool de Spiegel kijken wat er mogelijk is aan educatie op de tuin. “Waarom zijn de komkommers op de moestuin niet recht, maar krom” is een onderwerp wat aan bod kan komen.
En sinds kort niet onbelangrijk, kunnen we ons gereedschap in een nieuw schuurtje kwijt. Helemaal in elkaar gezet door Gerrit Laarman met eerder gebruikt materiaal tot de spijkers en schroeven toe. De tuinders zijn hier erg blij mee.

En verder:
Eind vorig jaar hielden we een prijsvraag om een nieuwe naam te bedenken voor de sociale moestuin van onze Groene Kerk. De winnaars zouden dan een groente pakket kunnen winnen, maar omdat het al laat in het seizoen was moesten we dat uitstellen naar deze zomer.
Met meerderheid van stemmen werd de naam De Groene Hof gekozen. De bedenkers van deze goede en mooie naam waren Willemien en Herman Baarslag. Zij kregen alsnog het groente pakket en een bos bloemen. Van harte gefeliciteerd!