Kindermoment voor de diensten van 9 mei Kindermoment voor de diensten van 9 mei

Jolanda van Leussen vertelt iets namens de kindernevendienst, en Tessa Hartkamp leest het verhaal voor: Liefde blijft bestaan. Johannes 15: 9-17. We zingen het lied Ik vind het fijn om jou te helpen……

Thema: Om te bewaren
(Bijbel: Johannes 15:9-17) Jezus heeft een opdracht voor zijn leerlingen: Heb elkaar lief, zoals ik jullie heb liefgehad. Hij noemt hen vrienden – geen slaven of knechtjes, maar echte vrienden.

Werkblad 1 Jezus zorgde goed voor andere mensen. En hij zei tegen zijn vrienden: ‘Wat ik doe, dat kunnen jullie ook gaan doen.’ Deze dag hebben de kinderen misschien goed voor hun moeder gezorgd met een ontbijtje. ‘Zorgen’ kan ook zijn dat je iemand iets leuks geeft. Vandaag is het Moederdag; de kinderen knutselen een bloem met het werkblad. Tip: Gebruik glitters voor een uitbundig effect. Wat oudere kinderen vouwen hartjes op een eenvoudige manier met papier en plakken ze in de bloem. Kijk voor vouwinstructies bijvoorbeeld op Pinterest. Nodig: kleurpotloden, stiften, glitters, lijm; eventueel kleine vouwblaadjes.

Werkblad 2 De vrienden van Jezus vertellen elkaar over alles wat Jezus gedaan heeft. Over wat hij zei over liefde en zorgen voor elkaar. Zij proberen te doen wat Jezus ook heeft gedaan. Zo blijft zijn liefde altijd bestaan. Zorgen voor elkaar is een manier waarop liefde zichtbaar wordt. Met het werkblad denken de kinderen erover na hoe en voor wie zij kunnen zorgen. Aan de linkerkant schrijven zij erover. Aan de rechterkant tekenen zij erover.

Hartelijke groet Namens kindernevendiensten en jaargroepen
Hermy