LIVINGSTONES LIVINGSTONES

Af en toe vind je ze tijdens een wandeling of onderweg, een beschilderde steen. Ze zorgen voor een glimlach op je gezicht. Ze zijn een groet waar vriendelijkheid en compassie van uitgaan en zijn bedoeld om blij te maken. Het maken en vinden ervan werkt bemoedigend en verbindend in een tijd, waarin onze mogelijkheden tot contacten beperkt zijn. We willen daarom gemeente-breed tussen Hemelvaart en Pinksteren dergelijke stenen maken en verspreiden in en rondom Dalfsen.
We nodigen eenieder uit om een steen te beschilderen met iets als een duif en een korte groet, zoals ‘Vrede en alle goeds’. De duif is teken van de Heilige Geest en staat eveneens voor Vrede. Wanneer je steen klaar is kun je er een foto van maken en sturen naar de website (website@pgdalfsen.nl) en/of naar Siebrig Schipper (siebrigschipper@hotmail.com) die ervoor zorgt dat het op Facebook wordt geplaatst onder een apart kopje.
Wie een steen vindt kan dit zo ook melden met een foto, vindplaats en een datum voor op de website/Facebook.
Je kunt de steen natuurlijk daarna houden maar je kunt deze ook weer ergens neerleggen om door een ander te laten vinden. Zo verspreiden we als gemeente een bemoedigende en positieve groet die aanstekelijk wil werken. Geïnspireerd door de Heilige Geest, waarover in Lied 691 staat geschreven “De Geest van God waait als een wind op vleugels van de vrede, als adem die ons leven doet”.

Hermy Bredwold en Tabitha Keuning maakten alvast een paar voorbeelden. Voor vragen kun je bij hen terecht.Namens de beide wijkteams wensen we iedereen bij het maken en vinden ‘Vrede en alle goeds’.
Deze twee stenen zijn tussen Hemelvaart en Pinksteren ook te vinden in omgeving Dalfsen of Oudleusen.
Ben benieuwd wie ze vinden......
Ik hoop dat er meer volgen.

Hartelijke groet Hermyterug