Roemenië voorjaarsreis weer een succes! Roemenië voorjaarsreis weer een succes!

Verslag Voorjaarsreis.
Onze reis  -19 t/m 26 april -  is zonder moeilijkheden verlopen. Het weer was heel erg wispelturig: kou, zon, regen en de eerste dagen zelfs een behoorlijk pak natte, dus zware sneeuw, waar de al volop in bloei staande fruitbomen erg onder te lijden hadden.
De groep bestond uit 9 personen: Gert van der Vegt, Henk van der Woude, Jennie Uitslag, Albert Schutte, Siebrig en Hans Schipper, Maaike Pekkeriet  en Harm Hoeks, Riek Kok.
Naast het werk in GRINDENI en kort bezoek aan MINEU  bezochten we TURENI, LUNA de JOS, BERKENYES  en STANA, dorpen die in het verleden ook gesteund zijn door onze kerkgemeenschap.

Lees hier onder het persoonlijk verslag van Riek Kok:
Voor mij was het de 4de reis en het was bijzonder om goede vooruitgang te zien t.o.v. 10 jaar terug, met name in TURENI en STANA. Het kerkelijke- en sociale werk is sterk afhankelijk van de voorgangers. In TURENI is sinds 2 jaar Ds. Szaboles de voorganger en in STANA is nog steeds Ds. Hunor zeer actief. Zij zijn de verbindende en stuwende factor in geloof en samenleving.
De kleding- en fietsenverkoop in GRINDENI werd heel druk bezocht en bracht het mooie bedrag van € 1.150,-- op. In overleg met presbiters en de dominee wordt dit geld besteed aan de inrichting van het kerkelijke verenigingsgebouw.  De douche/wc is al klaar en nu moet het keukenblok geplaatst worden, een tiental tafels kwam ook mee vanuit Dalfsen. Op de bovenverdieping kan wellicht nog een gastenverblijf gerealiseerd worden. Dit jaar sliepen we nog bij gastgezinnen in het dorp. Het contact met de Dalfser bevolking betekent heel veel voor de mensen daar; heel belangrijk is het, dat we ze blijven stimuleren, al wordt de lijst van te bezoeken dorpen inmiddels wel steeds langer.
De dominee in MINEU had ons ook heel graag langer te gast gehad, maar hiervoor ontbrak de tijd. In de kerk zijn voor de oude banken gedeeltelijk nieuwe geplaatst en men wel graag de oude en zeer ongemakkelijke stoelen ook vervangen door banken. Enkele nieuwe ramen in de pastorie moeten nog afgewerkt, maar men kan er tenminste tochtvrij wonen. Ook de terugreis verliep voorspoedig en rond 18.00 uur waren we woensdag de 26ste april terug in Dalfsen, waar in huize Dankers heerlijke soep, broodjes enz. voor ons klaar stond.
terug