Sociale Moestuin Dalfsen Sociale Moestuin Dalfsen

Sociale Moestuin Dalfsen is gestart in april 2021
 

Dalfsen - Altijd al eens je eigen groente en fruit willen verbouwen? Op het terrein van Natuurboerderij Lindehoeve is plek vrijgemaakt om samen een gezonde moestuin te starten voor alle inwoners van Gemeente Dalfsen. Jong, oud, ervaren of onervaren, iedereen mag en kan meehelpen in de sociale moestuin.

Het initiatief ligt bij De GroeneKerk PGDalfsen: “Wij willen mensen samen brengen en een toegankelijke en gezonde moestuin is de plek om elkaar te kunnen ontmoeten. Een tuin waar je samen met andere inwoners van Gemeente Dalfsen groente en fruit verbouwt en waar samen een kopje koffie/thee drinken een vast onderdeel is.
Op de tuin willen we een grote diversiteit aan groente en fruit verbouwen. Ter voorkoming van ziekten in de planten maar ook ter voorkoming van uitputting van de grond, passen we op de tuin roulatieteelt toe. In de moestuin willen we natuurlijke middelen en zaden gebruiken. We maken een eigen composthoop van restafval en bemesten doen we met mest van de natuurboerderij.”
 

Je kunt meehelpen en oogsten

Wil je deel uit maken van dit gezamenlijke moestuinproject?  In overleg wordt zaai- en pootgoed aangeschaft. Voor de onkosten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De groenten en fruit afhankelijk van de opbrengst wordt verdeeld over jou en de andere tuinders. Rechtstreeks groenten doneren aan de voedselbank en/of minima behoort ook tot de mogelijkheden.
 

Voor jong en oud!

Interesse om als tuinder met of zonder tuinervaring, jong of oud, alleen of met je gezin, soms of regelmatig op een vast tijdstip een halve dag onder begeleiding van een tuinvrouw/man in de open lucht met in achtneming van de 1.5 m afstand te werken?

Tijdstippen zijn woensdagmiddag 14.00 tot 16.30  en zaterdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur van half april tot en met eind oktober.

De tuin bevindt zich op het terrein van Natuurboerderij ‘Lindehoeve’ aan de Koesteeg 4 in Dalfsen. Heb je belangstelling, neem dan contact op via socialemoestuindalfsen@gmail.com en geef door welk dagdeel je voorkeur heeft. Een uitnodiging voor kennismaking vindt plaats op het opgegeven voorkeurstijdstip.
 

Tuingereedschap gevraagd

Mocht je nog overtollig tuingereedschap of een kruiwagen hebben? Geef het door op bovenstaand emailadres en we komen het ophalen.  Alvast super bedankt, namens de GroeneKerk PGDalfsen.

Mans Boelens, Geert Christerus, Ali Kamphuis, Jan Nijman en Hans Schipper
terug