Welkom op onze website Welkom op onze website

Op deze website van de Protestantse Gemeente te Dalfsen vindt u vooral informatie over komende activiteiten en praktische informatie over de organisatie van de gemeente, de commissies en werkgroepen en contactpersonen waar u terecht kunt met uw vragen of suggesties.
 
Gebouwen Gebouwen
Grote Kerk Dalfsen, Kerkplein 31, 7721 AD Dalfsen
Kerk Oudleusen, J. Schaapmanstraat 1, 7722 SW Dalfsen
Kerkelijk Zalencentrum "De Overkant"  Kerkplein 22
 
PG Dalfsen op Facebook PG Dalfsen op Facebook
 
Liturgieën kerkdiensten Liturgieën kerkdienstenVoor internetluisteraars van kerkdiensten worden de liturgieën op de website geplaatst. 
De liturgieën van de diensten in de Grote Kerk en Oudleusen zijn (indien aanwezig) te vinden onder Kerkdiensten onder meer details bij de betreffende dienst.
 
Nieuw in het fotoalbum Nieuw in het fotoalbum

Kerkenproeverij 14 september
Foto's: ds. Hans Schipper
 
Pastoraat van de toekomst Pastoraat van de toekomst

       klik op de afbeelding voor de volledige flyer
 
Welkom-diensten 29 sept. Welkom-diensten 29 sept.

Op zondag 29 september worden er in de Grote Kerk te Dalfsen  twee ‘welkom-diensten’ gehouden. Deze diensten volgen op de Kerkproeverij die
onlangs door het Podium van Kerken is georganiseerd.

Oecumenische Viering
’s Morgens is er een oecumenische viering o.l.v. ds. Tabitha Keuning en diaken Hans Enthoven met medewerking van het Rooms Katholieke Herenkoor o.l.v. Arjan Seinen. Thema: ‘Vrede verbindt over grenzen.’ De dienst begint om 9.30 uur. Na afloop is er gelegenheid elkaar in de kerk te ontmoeten met koffie, thee of limonade. Iedereen is van harte welkom.Zangdienst
Zondag 29 september is er om 19.00 uur een zangdienst in de Grote Kerk m.m.v. gospelkoor Akousate o.l.v. Bert Bootsma. Het orgel zal worden bespeeld door Wim van Lenthe. Thema is: ‘Welkom’. Nanette Jansen presenteert de zangdienst; er is geen preek. Na afloop is er gelegenheid elkaar in de kerk te ontmoeten met koffie, thee of limonade. Iedereen is van harte welkom.

 
Programma Toerusting Programma Toerusting
Bij de start van het seizoen zijn alle activiteiten binnen de Protestantse Gemeente Dalfsen samengevat in het boekje Programma Toerusing 2019-2020.Klik op bovenstaande afbeelding om het boekje te openen
 
"Groene Kerk" PG Dalfsen "Groene Kerk" PG Dalfsen


Wist u dat?
enlightened Wanneer wij als gemeenteleden ons voedsel betrekken van lokale producenten (zoals bv. de natuurboerderij "Lindehoeve",  Eef Stel, zorgboerderij "Landjuweel De Hoeven" etc.) en gebruik maken van wat er in het seizoen beschikbaar is, we hierbij deze producenten ondersteunen en voorkomen dat er onnodig transport van voedsel van over de hele wereld nodig is?
enlightened Er in ons dorp een aantal deelauto`s (http://mywheels.nl) beschikbaar is waardoor u, zonder dat u een 1e of 2e auto aan hoeft te schaffen, toch kunt beschikken over een auto?
enlightened We als kerk al een gedeelte van ons stroomverbruik d.m.v. zonnepanelen op "De Overkant"duurzaam opwekken?
enlightened En dat we de overige stroom die we inkopen groene stroom is waarmee we de productie van duurzame energie in Nederland stimuleren?
 
Oppascentrale 0529 Unites verder! Oppascentrale 0529 Unites verder!


Goed nieuws! De oppascentrale gaat weer van start, in ieder geval door tot juli 2020. Want dan vertrekken we weer naar Roemenië. Dus moet u een avondje weg, maar u heeft niemand om op de kinderen te passen? 0529 Unites biedt de oplossing. De oppassers verschillen in de leeftijd van 15 tot 27 jaar en kunnen goed met kinderen omgaan. De opbrengst van de oppascentrale is natuurlijk geheel bestemd voor Casa Ana.
De oppascentrale is te bereiken door te bellen (0529 - 434 984 of 0529 - 43 50 36), te appen (06 - 20 61 66 83 of 06 - 48 53 76 66) of een mail te sturen naar .

0529 Unites is een groep jongeren uit Dalfsen die aankomende zomer voor de tweede keer ruim een week naar Roemenië gaat om te helpen. Ze noemen zichzelf ‘0529 Unites’, wat zoveel betekent als ‘Dalfsen verbindt’. In Roemenië gaan ze werken bij Casa Ana van oud-dorpsgenoot Jorrit Zelle en zijn vrouw Ellen. Casa Ana is een inloophuis voor zigeunerkinderen en staat in het plaatsje Petelea. Vorig jaar hebben we veel weten te realiseren in en om Casa Ana. Dat willen we volgend jaar vervolgen. Daar is behoorlijk wat geld voor nodig. Door middel van verschillende projecten wil 0529 Unites geld bij elkaar brengen om het doel te realiseren.

Bent u benieuwd naar andere acties en plannen, houd dan de Facebookpagina in de gaten: www.facebook.com/0529unites. Via deze pagina wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.
 
Start met de jongeren 12+ Start met de jongeren 12+

lees meer »
 
JOP Back to basics (5 oktober in Drachten) JOP Back to basics (5 oktober in Drachten)

Hoe help je kinderen en jongeren te ontdekken dat de Bijbel ook vandaag de dag nog relevant en actueel is en dat de Bijbel voor hen persoonlijk van waarde is? Kom naar de JOP Trainingstour ‘Back to basics’. Dit najaar op vijf locaties in Nederland.
Veel kinderen en jongeren vinden de Bijbel een lastig boek omdat ze vinden dat de verhalen uit een andere wereld komen en niet aansluiten bij hun belevingswereld. Ze hebben vaak geen idee wat het nut is van bijbelverhalen.

Laat kinderen en jongeren ontdekken dat het in de Bijbel niet alleen over toen en daar gaat, maar ook over hier en nu. Tijdens de Trainingstour ‘Back to basics’ gaan we samen aan de slag. Zo krijg je door concrete ervaringen nieuwe inzichten en ontdek je hoe je de Bijbel (opnieuw) tot leven kunt brengen in de belevingswereld van kinderen en jongeren. 

Doel van de JOP Trainingstour 'Back to basics'
Tijdens de trainingsdag staat het gebruik van de Bijbel centraal. Na deze training
•    herken je de impact van bijbelverhalen op je eigen leven
•    ben je je bewust hoe dit van invloed is op hoe jij met kinderen en jongeren in gesprek gaat over de Bijbel
•    weet je dat je onderling kunt verschillen in de betekenis die je aan verhalen in de Bijbel verbindt en dat het gezamenlijk bijbellezen de veelkleurigheid van de Bijbel laat zien.
•    heb je tools, vaardigheden én concrete werkvormen gekregen om de Bijbel op een passende manier in te zetten in je jeugdwerk.

De JOP Trainingstour is bedoeld voor vrijwilligers in het jeugdwerk zoals kinderleiding, tienerleiding, jeugdouderlingen en jeugddiakenen. Daarnaast is iedereen die geïnteresseerd is in het kerkelijk jeugdwerk in de Protestantse Kerk van harte welkom. Meer info vind je op: https://jop.nl/trainingen/jop-trainingstour-2019 

Wie gaat er mee? (ik ga sowieso al met een groepje uit Nieuwleusen). Drachten lijkt mij het dichtsbij. Dat is op zaterdag 5 oktober. Vanaf 9.30 uur zijn we welkom en rond 16.00 uur is het afgelopen.
Hermy
 
Top-2000-dienst op 3 november: SET ME FREE! Top-2000-dienst op 3 november: SET ME FREE!

Vanuit o.a. Podium van Kerken wordt een Top-2000-dienst georganiseerd. Deze dienst vindt plaats op zondag 3 novemberin de Grote Kerk te Dalfsen om 19.00 uur. Diverse muzikanten zullen nummers uit de Top 2000 live verzorgen. Immers, er is veel popmuziek die je kan raken en ontroeren, die je graag wilt horen op cruciale momenten in je leven. Aan deze dienst kun je zelf bijdragen door in de komende tijd te stemmen op favoriete nummers. Houd publicaties over deze dienst in de gaten, zodat je weet hóé je kunt stemmen. En we zien je graag live op zondag 3 november om 19.00 uur: SET ME FREE!

Hermy Bredewold, Ali Kamphuis, Gerard Nederveen en Anco Tol

 
Openstelling Grote Kerk Openstelling Grote Kerk


Vakantiegangers en Dalfsenaren zijn in de zomermaanden welkom in:
 - de Grote Kerk op dinsdag van 14.00 – 17.00 uur en op donderdag van 10.00 – 12.00 uur voor ontmoeting, bezichtiging en orgelspel
- de Huiskamer in De Overkant (Kerkplein 22) op donderdag van 9.30 – 11.30 uur voor ontmoeting bij een kopje koffie of thee.
 
Actie Kerkbalans digitaal Actie Kerkbalans digitaal
Klik hier om in te loggen voor Actie KerkbalansWij bieden u de mogelijkheid uw toezegging voor Actie Kerkbalans 2019 ook digitaal via onze website te doen.
Personen waarvan het mailadres bekend is hebben medio december hierover een mail ontvangen.
Wilt u uw toezegging ook digitaal doen, dit kan door
in te loggen en uw registratienummer aan te vragen.
Deze wordt u via de mail toegestuurd.
 
Beamerteam Beamerteam

Beamerteam in te schakelen bij diensten in Grote Kerk waarbij scherm wordt gebruikt:
Groepsmail beamerteam:

NB: Het beamerteam kan alleen gevraagd worden voor het beameren van een hele dienst (en niet het maken van de presentatie). Gaat het om 1 filmpje of lied, dan graag contact zoeken met de koster (en predikant die voorgaat), dan regelen zij dat.

Lijkt het jou ook leuk om hierbij te helpen? Doe dan een mailtje naar mij dan zet ik je ook op de lijst.
Hermy Bredewold
 
Meer activiteiten Meer activiteiten

Activiteitenkalender

Jeugdactiviteiten