Kennismaken met ds. Freek Schipper
Onze nieuwe predikant ds. Freek Schipper doet op zondag 3 december om 10.00 uur intrede in de Grote Kerk van Dalfsen. De kerkenraad biedt hem van te voren een kennismakingsavond aan op donderdag 30 november. Werkgroepen en commissies stellen zich voor en natuurlijk vertellen ds. Schipper en zijn vrouw ook iets meer over zichzelf. De inloop is om 19.45 uur en het programma begint om 20.00 uur, in De Overkant in Dalfsen.
Iedereen is van harte welkom.
 

Uitnodiging intrededienst ds. Freek Schipper 3 december
namens de Kerkenraad van harte welkom om de dienst bij te wonen

                                                       groter formaat
Lees meer 

Oproep: kinderkoor Kerst Singin!                                                                Lees meer
Lees meer 

Kerstconcert 17 december Lemelerveld
Gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld houdt op zondagavond 17 december het jaarlijkse kerstconcert.
                                                       Lees meer
Lees meer 

Kerstconcert 19 december Grote Kerk                                                       
                                                      groter formaat
Lees meer 

Kerstconcert 20 december Ommen
Kerst met het Sallands Bachkoor

Op woensdag 20 december a.s. is er een bijzonder kerstconcert van het Sallands Bachkoor in de Hervormde kerk te Ommen. De aanvang is 20.00 uur.

                                                             Lees meer
Lees meer 

Kerstconcert 22 december Vilsteren
Op vrijdagavond 22 december om 19.30 uur geven het vrouwenemsemble Quodlibet uit Vilsteren en Gospelkoor Akousate uit Dalfsen een gezamenlijk kerstconcert in de H. Willibrorduskerk in Vilsteren.
                                                         Lees meer
Lees meer 

Kerstsingin in Grote Kerk Dalfsen
Op zondagavond 24 december 2023 hopen wij om 19.00 uur weer een Kerstsingin te houden in de Grote Kerk. Het belooft een gevarieerde en sfeervolle viering te worden met verschillende soorten kerstliederen: bekende kerstklassiekers, moderne kerstliederen, koorsolo's en ook enkele kerstliederen speciaal voor de kinderen. Er zal daarbij dit jaar ook een kinderkoor optreden! 
De liederen worden begeleid door Maurice Compagner (vleugel), Meike Wermink (saxofoon), Bert Pekkeriet (djembé), Leonardo van Lenthe (viool), Thamar Vetkamp (viool), Marlissa Dijk (dwarsfluit), Linda Holsappel (dwarsfluit), Jan Kramer (gitaar) en Edwin Vetkamp (basgitaar). 
Zangeressen zijn dit jaar: Marjolein Dekker, Henrietta Kuipers, Janny Bekedam, Margo van den Brink en Christine van den Brink.
Iedereen, jong en oud, is van harte welkom!

De dienst wordt ook live uitgezonden via www.kerkomroep.nl.

Passion 2024
Op 24 maart 2024 om 18.30, de avond van Palmpasen, zal in de Grote Kerk van Dalfsen een Passion worden uitgevoerd. Het script wordt op dit moment uitgedacht en voorbereid. Eind december/ begin januari gaan we op zoek naar talenten die mee zouden willen werken.
We zoeken dan mensen die toneel willen spelen (met of zonder tekst), muzikanten, zangers en verdere ondersteuning. Lijkt het je leuk om mee te werken?
Houd dan de berichten op de site in de gaten of laat het alvast even weten aan ons!
jeugdouderling@pgdalfsen.nl
 

Nieuws Podium van kerken Dalfsen 

Vacaturebank 2023                                                                                                                                            Groter formaat
Lees meer 

DEELPAKKET DALFSEN


ONTWIKKELING

Nu de jaarlijkse aan- en afmeldingsperiode  voorbij is, kunnen we de balans opmaken voor het komende jaar. De laatste twee jaar hadden we rond de 100 adressen. Dit jaar beginnen we met ruim 80 adressen. Op het eerste gezicht lijkt dit vreemd in een tijd waarin alles duurder wordt en de energiekosten menigeen boven het hoofd groeit. We zagen dat aankomen toen de Voedselbank in oktober de normen om voor hulp in aanmerking te komen met 15% verlaagde.  Deelpakket hanteert als norm dat het vrij besteedbaar inkomen tot 10% boven de norm van de Voedselbank mag liggen. Daarnaast hebben een aantal mensen een baan gekregen of zijn meer gaan werken. Kortom het feit dat we nu iets minder adressen hebben, is geen teken dat hulp niet meer nodig is. In tegendeel een nieuwe groep dient zich aan: mensen, vaak tweeverdieners, met een normaal inkomen en torenhoge lasten.  Bij de nieuwe aanmeldingen komen we dit regelmatig tegen.

HOE AANMELDEN?
Kent u mensen in uw omgeving die het financieel niet meer trekken? Wijs ze dan op Deelpakket. Met appje naar 06 – 57 07 42 43 of e-mail naar deelpakketdalfsen@outlook.com nemen wij contact op voor een kennismakings- en intakegesprek.

SUPPORT BLIJFT NODIG
Elke 3e dinsdag van de maand wachten onze adressen op hun pakket. Dus support blijft nodig met geld of houdbare levensmiddelen. Uw gift kunt u o.a. overmaken op IBAN nr. NL66 RABO 0312 8068 92 t.n.v. diaconie van de Protestantse Gemeente Dalfsen o.v.v. Deelpakket Dalfsen

Laat we de producten nog eens op een rijtje zetten:
Houdbare melk     Thee    Pastaproducten (macaroni etc.)
Frisdrank   Koffie   Rijst
Vloeibaar wasmiddel   Tomatenpuree (puur)   Ontbijtproducten (muesli etc.)
Kant-en-klare wraps of pannenkoeken               Groenten in blik of pot                   Broodbeleg
Bloem   Vis in blik    Koeken
Olie   Verzorgingsproducten   Gelatinevrije snoep
    (zeep/shampoo etc.)   Chips

W.J. Lubbers
Coördinator Deelpakket Dalfsen
 

Berichten


Aan oud Passageleden
 
Mist u de contacten? Wij blijven doorgaan met:
 
  • Woensdagmorgen 9.30 Nordic Walking met koffiedrinken bij het Oude Station.
     
  • Filmmiddagen info Maaike Pekkeriet
     
  • Fietstochten (avond) info Cathrien Voortman.
     
  • En natuurlijk Iedere donderdagmorgen 10.00 uur koffie in de Overkant.
U bent van harte welkom.