Sociale moestuin Sociale moestuin
 “GroeneKerk PG Dalfsen”

We zijn Groene Kerk om duurzaamheid in het hart van ons kerk-zijn te brengen.
Om niet de mens centraal te blijven stellen, maar Gods liefde voor heel de schepping.
Als kerkelijke gemeente kunnen we elkaar inspireren en ondersteunen om dit in de praktijk handen en voeten te geven.

Wist u dat oók onze zoektocht naar grond voor een Sociale Moestuin resultaat heeft opgeleverd? De oplossing bleek dichtbij te liggen. Na overleg met het bestuur van “Natuurboerderij Lindehoeve”, is 5.5 are grond beschikbaar gesteld voor het ontwikkelen van een Sociale Moestuin. Het idee paste precies in hun plannen om de Natuurboerderij voor iedereen toegankelijk te maken! Het sociale aspect staat voorop; samen koffiedrinken en eenieder kan op zijn of haar manier een bijdrage geven aan de tuin. Hierbij willen we een grote diversiteit aan groente en fruit verbouwen met natuurlijke middelen en zaden. Het wordt geen volkstuin met ieder een eigen plekje, maar een tuin van en voor iedereen die mee wil doen. Zo wordt zaai en pootgoed in overleg aangeschaft en de oogst afhankelijk van de opbrengst onderling verdeelt. Wat over is doneren we aan de voedselbank of andere minima.
 
De eerste werkzaamheden zijn al uitgevoerd. Er is mest opgebracht en loonbedrijf Lindeboom heeft de grond al om gemaakt.  
 
We gaan van start op de woensdagmiddag en zaterdagmorgen. Er wordt in samenspraak met de deelnemers een schema opgesteld zodat er coronaproof gewerkt kan worden.
Heeft u interesse om ook mee te doen? Of heeft u nog tuingereedschap wat we kunnen gebruiken, zoals harken, schoffels, cultivator, greep, gieters en een kruiwagen? Neem dan contact op met iemand van de werkgroep GroeneKerk of mail naar socialemoestuindalfsen@gmail.com voor een kennismaking!

Met een groet van de werkgroep GroeneKerk

Mans Boelens, Geert Christerus, Ali Kamphuis, Jan Nijman en ds. Hans Schipper
terug