Groene Kerk 'Wist u dat'

Wist u dat
  • er onder de bezoekers van de Avond over Duurzaamheid (13 oktober) veel kennis en ervaring aanwezig is over dit brede onderwerp, welke op een inspirerende manier voor het voetlicht werd gebracht?

• Uw auto op de oprit een kostbare aangelegenheid is? Zo kost een middenklasser al gauw €670,00 per maand en een auto in de compacte klasse €350,00 pr maand bij een benzineprijs van €1.90. Alternatieven zijn: bewuster gebruik maken van de auto m.n. voor de korte afstanden, auto de deur uit en gebruikmaken van een deelauto (GreenWheels, MyWheels, SnappCar, Dorpsdeelauto Hoonhorst via Just Go) of samen een auto kopen met familieleden, buren, vrienden (wel goede afspraken maken!)

• Een gezamenlijke aanschaf van e-bakfiets ook een optie is om CO2 uitstoot te verminderen.

• Er zeer geanimeerd het Energiespel van Dalfsen is gespeeld. Het doel van het spel is gemeente Dalfsen van het aardgas te krijgen.  Er bleek al snel hoe alle plannen voor bijv. meer gebruik maken van wind- en zonne-energie niet gemakkelijk te realiseren te zijn omdat er rekening gehouden moet worden met wetgeving, bewoners, natuur en betaalbaarheid.

• Er door omstandigheden de andere twee onderwerpen: Medicijnen in ons drinkwater en Waterbeheer niet aan de orde zijn geweest en u nog van ons te goed heeft.