Protestantse Gemeente te Dalfsen, Grote Kerk en Oudleusen Protestantse Gemeente te Dalfsen, Grote Kerk en Oudleusen


! Vanaf de maand mei zal de aanvang van de ochtenddiensten in onze kerken ook 10.00 uur zijn.
Dit in tegenstelling tot hetgeen in Kerk op Weg staat te lezen dat vanaf mei de ochtenddiensten weer om 9.30 uur zullen zijn.


Diensten zondag 9 mei 2021
 
  Grote Kerk  10.00 uur
Voorganger: ds.Tabitha Keuning
Liturgie
 
 
  Oudleusen  10:00 uur
Voorganger: ds. Hans Schipper
Liturgie
 
Online dienst Hemelvaartsdag 13 mei 2021
 
  Grote Kerk  10.00 uur
Voorganger: ds. Hans Schipper
Liturgie


 
 
Kindermoment voor de diensten van 9 mei Kindermoment voor de diensten van 9 meiJolanda van Leussen vertelt iets namens de kindernevendienst, en Tessa Hartkamp leest het verhaal voor: Liefde blijft bestaan. Johannes 15: 9-17. We zingen het lied Ik vind het fijn om jou te helpen……

Thema: Om te bewaren
(Bijbel: Johannes 15:9-17) Jezus heeft een opdracht voor zijn leerlingen: Heb elkaar lief, zoals ik jullie heb liefgehad. Hij noemt hen vrienden – geen slaven of knechtjes, maar echte vrienden.

Werkblad 1 Jezus zorgde goed voor andere mensen. En hij zei tegen zijn vrienden: ‘Wat ik doe, dat kunnen jullie ook gaan doen.’ Deze dag hebben de kinderen misschien goed voor hun moeder gezorgd met een ontbijtje. ‘Zorgen’ kan ook zijn dat je iemand iets leuks geeft. Vandaag is het Moederdag; de kinderen knutselen een bloem met het werkblad. Tip: Gebruik glitters voor een uitbundig effect. Wat oudere kinderen vouwen hartjes op een eenvoudige manier met papier en plakken ze in de bloem. Kijk voor vouwinstructies bijvoorbeeld op Pinterest. Nodig: kleurpotloden, stiften, glitters, lijm; eventueel kleine vouwblaadjes.

Werkblad 2 De vrienden van Jezus vertellen elkaar over alles wat Jezus gedaan heeft. Over wat hij zei over liefde en zorgen voor elkaar. Zij proberen te doen wat Jezus ook heeft gedaan. Zo blijft zijn liefde altijd bestaan. Zorgen voor elkaar is een manier waarop liefde zichtbaar wordt. Met het werkblad denken de kinderen erover na hoe en voor wie zij kunnen zorgen. Aan de linkerkant schrijven zij erover. Aan de rechterkant tekenen zij erover.

Hartelijke groet Namens kindernevendiensten en jaargroepen
Hermy
 
De Grote Kerk en de kerk in Oudleusen gaan weer open! De Grote Kerk en de kerk in Oudleusen gaan weer open!Nu er landelijk weer enige versoepelingen zijn, willen wij (ondanks dat het qua besmettingscijfers spannend blijft) ook volgen.

Op zondag 9 mei a.s. zullen onze beide kerken weer opengaan voor het max. aantal bezoekers van 30 personen (excl. medewerkers).
Welkom
         
Vanaf maandag 3 mei zal Kerktijd.nl opnieuw worden geactiveerd en kunt u een uitnodiging verwachten weer naar de kerk te komen. Wanneer u reeds in de eerdere periode voor dit systeem ingeschreven bent, dan is dit nog steeds zo. U hoeft zich niet opnieuw aan te melden. Bent u nog niet aangemeld in dit systeem en wilt u dit wel, dan kunt u de instructies hiervoor lezen elders op deze website.

Het is fijn dat we weer naar de kerk kunnen al zal de ontmoeting nog altijd op afstand zijn en gaan we na afloop van de dienst weer ieders zijns/haars weegs!

Tijdens de diensten leven we uiteraard alle voorzorgsmaatregelen nauwkeurig na! Zo houden we afstand, dragen we bij het verplaatsen een mondkapje, is er bij binnenkomst een triage en ontsmetten we onze handen. Ook is de garderobe gesloten, zijn de toiletten dicht, zingen we niet en worden plaatsen toegewezen door gastheren/-vrouwen. We verlaten de kerk op aanwijzing van o.a. de kosters. In het protocol en in de gebruiksplannen zijn alle details opgenomen.

Maak voor uzelf de afweging of u zich veilig genoeg voelt weer naar de kerk te komen. De aanvang van de ochtenddiensten is 10.00 uur. We blijven de diensten ook rechtstreeks online uitzenden. Daarnaast is er de mogelijkheid de diensten op een later tijdstip te bekijken.

NB: Op Hemelvaartsdag (donderdag 13 mei a.s.) blijven onze kerken dicht voor bezoekers. Er zal dan (om 10.00 uur) één onlinedienst worden gehouden vanuit de Grote Kerk in Dalfsen.


 
Van harte welkom aan iedereen die een uitnodiging hiervoor ontvangt.
Graag wensen wij u goede diensten!
 
Instructie reservering kerkdiensten Instructie reservering kerkdiensten

Wilt u aanwezig zijn in de kerkdienst dan is vooraf reserveren noodzakelijk. In onderstaande wordt u uitgelegd hoe dit werkt en wat u hiervoor moet doen.

U vult eenmalig een aanmeldformulier in, hiervoor kunt u onderstaande link aanklikken.
https://app.kerktijd.nl/member/register/

Via het aanmeldformulier geeft u gegevens en voorkeuren van uw gezin door:
Onderstaande gegevens worden gevraagd:
Naam: uw naam
E-mailadres: uw emailadres
Kerkbezoekers: het aantal bezoekers met wie u meestal de diensten bezoekt.
Wachtwoord:  kies een eigen wachtwoord.
Categorieën: hier kunt u de kerk kiezen waar u de diensten wilt bijwonen; Grote Kerk of Oudleusen

Na inschrijving krijgt u  een e-mail met het verzoek om het e-mailadres te verifiëren.
Let op: u bent pas ingeschreven nadat het e-mailadres is geverifieerd, zo weten we zeker dat de juiste persoon een uitnodiging krijgt.

U kunt altijd door in te loggen op app.kerktijd.nl uw voorkeuren wijzigen.

Uitnodigen voor een dienst is op basis van roulatie. Degene die het langst geen dienst heeft bezocht krijgt als eerste een uitnodigingsmail. Deze kan worden geaccepteerd of worden afgewezen.
Bij acceptatie kan worden aangegeven met hoeveel personen de dienst gaat worden bezocht.
Bij afwijzing wordt automatisch een mail naar de volgende deelnemer gestuurd.
Als er niet binnen de aangegeven tijd (waarschijnlijk 48 uur) wordt gereageerd krijgt ook de eerstvolgende deelnemer een uitnodiging.

Als u geen mailadres heeft kunt u uw gegevens telefonisch doorgeven aan:
     
Kerkelijk bureau  0529- 436020 (donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur)
     
Erick
Vogelzang
06 2210 9534 (dinsdag tussen 19.00 en 20.00 uur )
     
Hennie Zwep 06 1381 1089 (maandag tussen 19.00 en 20.00 uur)

Aan uw gegevens wordt i.p.v. een mailadres een telefoonnummer gekoppeld. Als u op basis van roulatie een dienst mag bijwonen wordt u hiervan telefonisch op de hoogte gebracht.
U kunt ook proberen iemand in uw omgeving te vragen een aanmeldformulier voor u aan te maken, deze persoon krijgt dan de uitnodigingsmail en reageert namens u.
 
LIVINGSTONES LIVINGSTONES

Af en toe vind je ze tijdens een wandeling of onderweg, een beschilderde steen. Ze zorgen voor een glimlach op je gezicht. Ze zijn een groet waar vriendelijkheid en compassie van uitgaan en zijn bedoeld om blij te maken. Het maken en vinden ervan werkt bemoedigend en verbindend in een tijd, waarin onze mogelijkheden tot contacten beperkt zijn. We willen daarom gemeente-breed tussen Hemelvaart en Pinksteren dergelijke stenen maken en verspreiden in en rondom Dalfsen.
We nodigen eenieder uit om een steen te beschilderen met iets als een duif en een korte groet, zoals ‘Vrede en alle goeds’. De duif is teken van de Heilige Geest en staat eveneens voor Vrede. Wanneer je steen klaar is kun je er een foto van maken en sturen naar de website (website@pgdalfsen.nl) en/of naar Siebrig Schipper (siebrigschipper@hotmail.com) die ervoor zorgt dat het op Facebook wordt geplaatst onder een apart kopje.
Wie een steen vindt kan dit zo ook melden met een foto, vindplaats en een datum voor op de website/Facebook.
Je kunt de steen natuurlijk daarna houden maar je kunt deze ook weer ergens neerleggen om door een ander te laten vinden. Zo verspreiden we als gemeente een bemoedigende en positieve groet die aanstekelijk wil werken. Geïnspireerd door de Heilige Geest, waarover in Lied 691 staat geschreven “De Geest van God waait als een wind op vleugels van de vrede, als adem die ons leven doet”.

Hermy Bredwold en Tabitha Keuning maakten alvast een paar voorbeelden. Voor vragen kun je bij hen terecht.Namens de beide wijkteams wensen we iedereen bij het maken en vinden ‘Vrede en alle goeds’.
Deze twee stenen zijn tussen Hemelvaart en Pinksteren ook te vinden in omgeving Dalfsen of Oudleusen.
Ben benieuwd wie ze vinden......
Ik hoop dat er meer volgen.

Hartelijke groet Hermy 
GroeneKerk PG Dalfsen GroeneKerk PG DalfsenWe zijn Groene Kerk om duurzaamheid in het hart van ons kerk-zijn te brengen.
Om niet de mens centraal te blijven stellen, maar Gods liefde voor heel de schepping.
Als kerkelijke gemeente kunnen we elkaar inspireren en ondersteunen om dit in de praktijk handen en voeten te geven.
Deze keer geen Wist u datje maar een oproep om in beweging te komen voor Gods schepping.Kom in beweging voor Gods schepping. Op 28 en 29 mei is GroenGelovig er weer, het grootste christelijke evenement rondom duurzaamheid in Nederland. Kerk in Actie is een van de initiatiefnemers.
In een interactieve online bijeenkomst denken we aan de hand van het thema Aarden na over hoe je herstel en recht brengt aan Gods schepping. Laat u in verschillende Webinars inspireren en ga in gesprek over onze zorg voor de aarde. 
In de week van 31 mei - 3 juni bieden alle initiatiefnemers van GroenGelovig ook Webinars aan rondom het thema Aarden.

GroenGelovig is een initiatief van Micha Nederland, EO, Tearfund, Kerk in Actie, GroeneKerken, ChristenUnie, CGMV, Christen Contact Agrarisch (CCA), A Rocha en Laudato Sí-werkgroep Nederland.
Bestel hier toegangskaarten voor slechts 10 euro (vroeg boek korting)!
Meer informatie over het programma en de sprekers leest u op groengelovig.nl.

Het thema is aarden, hierbij het “Advies van een boom” op een afbeelding die we eens op een wandeling in Twente tegen kwamen, onder een grote eik.

 
Sociale media Sociale media
U kunt PGDalfsen ook vinden op Facebook en Youtube
 
   
 
Toelichting digitaal collecteren met de Scipio App Toelichting digitaal collecteren met de Scipio App


Vanaf 6 september kunnen we de kerkdienst zowel in de kerk als thuis bijwonen.
Bijdragen aan collecten in de kerk kan, zoals we gewend zijn, met contant geld en collectebonnen. Hieraan wordt een app toegevoegd zodat we in de kerk, thuis of waar dan ook kunnen  geven aan één of meerdere doelen.

We hebben de Scipio app aangeschaft, deze app heeft veel mogelijkheden maar wordt in eerste instantie ingezet voor de collecten.

Hoe gaat e.e.a. in zijn werk?
Alle personen waarvan het mailadres bekend is ontvangen een mail van Scipio App. Hierin staat waarmee u zich kunt registreren (dit is het mailadres waarop u mail ontvangt van het kerkelijk bureau) en wordt via een video uitgelegd hoe de app gedownload kan worden.
De app is te downloaden voor zowel Andoid als Apple iOS

Is de app geïnstalleerd dan ziet u links in het scherm verschillende categorieën.

Onderstaand een uitleg voor “Collecten & financiële acties”
Kies “Collecten & financiële acties”.
Rechts boven staat in een groene balk uw huidig tegoed, door “opwaarderen” aan te klikken kunt een tegoed aanschaffen. Dit is vergelijkbaar met collectebonnen. Het tegoed wordt via een automatische incasso rond de 10e van de eerstvolgende maand van uw bankrekening afgeschreven.  Vooraf ingesteld staat  € 50,00, wilt u een ander bedrag opwaarderen, dan kunt u dit aanpassen. We werken met een automatische incasso zodat het hele bedrag aan het doel wordt besteed, dus geen bankkosten voor kerk en diaconie.

Als u vanuit uw tegoed transacties heeft gedaan en wilt u deze inzien, klik dan de lichtblauwe balk “Bekijk transacties” aan.

Vanuit uw tegoed kunt u onder “Lopende collectes” één of meerdere doelen aanklikken en hieraan doneren.  De collectedoelen zijn een hele week, t.w. van donderdag tot donderdag beschikbaar.
Voor de zendingsbussen bij de uitgang van de kerk is het doel ZWO Algemeen aangemaakt, hieraan kunt u het hele jaar door doneren.
Ook aan extra financiële acties kan via het tegoed worden bijgedragen.

Als binnen één huishouden meerdere mailadressen bekend zijn kunnen zij allen de app installeren.
Willen zij gebruikmaken van opwaarderen dan kan het bedrag van hetzelfde bankrekeningnummer worden afgeschreven.
 
Protocol en gebruiksplannen Protocol en gebruiksplannen

Het protocol van onze Protestantse Gemeente te Dalfsen kunt u hier op onze website vinden. Een verkorte versie die ook in onze kerken is opgehangen, vindt u voor de Grote Kerk hier en voor de kerk in Oudleusen hier.

Voor vragen en opmerkingen kunt u terecht bij onze coronacoördinator, mevrouw Ali Kamphuis. Zij ziet toe op de uitvoering van het protocol en de gebruiksplannen en is het aanspreekpunt. Haar mailadres is aj.kamphuis@home.nl  De kerkenraad is en blijft eindverantwoordelijk.
 
Gebouwen Gebouwen
Grote Kerk Dalfsen, Kerkplein 31, 7721 AD Dalfsen
Kerk Oudleusen, J. Schaapmanstraat 1, 7722 SW Dalfsen
Kerkelijk Zalencentrum "De Overkant"  Kerkplein 22
 
Programma Toerusting Programma Toerusting
Bij de start van het seizoen zijn alle activiteiten binnen de Protestantse Gemeente Dalfsen samengevat in het boekje Programma Toerusing 2020-2021.Klik op bovenstaande afbeelding om het boekje te openen
 
Beamerteam Beamerteam

Beamerteam in te schakelen bij diensten in Grote Kerk waarbij scherm wordt gebruikt:
Groepsmail beamerteam: beamerteam@pgdalfsen.nl

NB: Het beamerteam kan alleen gevraagd worden voor het beameren van een hele dienst (en niet het maken van de presentatie). Gaat het om 1 filmpje of lied, dan graag contact zoeken met de koster (en predikant die voorgaat), dan regelen zij dat.
 
Kerkgroet Kerkgroet

De Kerkgroet wordt wekelijks, meestal op de vrijdag, digitaal verzonden naar alle gemeenteleden van wie een e-mailadres bekend is bij het kerkelijk bureau. U leest hierin de mededelingen van onze beide kerken alsmede de liturgieën van de betreffende zondagsvieringen. Is uw e-mail nog niet bekend en u wilt wel graag de Kerkgroet ontvangen, dan kunt u uw e-mailadres doorgeven op het adres: kerkelijkbureau_pgdalfsen@hetnet.nl Gemeenteleden die geen e-mailadres hebben, maar toch graag de Kerkgroet willen ontvangen, kunnen dit doorgeven aan Bartha Dankers, tel. 0529 434437.